Зміст:
З наближенням свята Великодня багато сімей починають готуватися до виготовлення традиційної прикраси – великодніх яєць. Одним із головних кроків у процесі прикраси яєць є нанесення глазурі. Правильне нанесення глазурі дозволить досягти прекрасного рівномірного покриття та надати яйцям вражаючого вигляду.
Перед тим як розпочати нанесення глазурі, необхідно підготувати яйця. Спочатку їх слід вимити і залишити висохнути. Потім можна наносити глазур. Глазур можна приготувати самостійно із цукрової пудри та додати барвник для отримання бажаного кольору.
Для ідеального покриття глазур'ю рекомендується використовувати спеціальний пензлик для розподілу глазурі на поверхні яйця. Рівномірний рух по всій площі яйця допоможе завдати глазурі без зайвих плям. Якщо глазур почне текти або стікати, можна призупинити нанесення і дочекатися, поки вона трохи затвердіє.
Після того, як глазур повністю висохне, яйця можна використовувати для прикраси великоднього столу. Їхній красивий і яскравий зовнішній вигляд підкреслить святкову атмосферу і стане головним акцентом для гостей та сім'ї на радісному та світлому святі Великодня.
Крок | Опис |
---|---|
1 | Підготуйте крашанки, які хочете покрити глазур'ю. Обмийте їх та висушіть. |
2 | Підготуйте глазур, змішуючи цукрову пудру, воду та харчовий барвник за бажанням. Повинна вийти густа паста. |
3 | Розділіть глазур на кілька порцій і додайте до кожної порції різні кольори харчового барвника для отримання різнокольорових яєць. |
4 | Візьміть пасхальне яйце і зануріть його в глазур.Використовуючи ложку або пензлик, рівномірно покрийте яйце глазур'ю. |
5 | Залиште яйце на сушіння на решітці або паперовому рушнику до повного застигання глазурі. |
6 | Повторіть кроки 4-5 для інших яєць, використовуючи різні кольори глазурі. |
7 | Після повного висихання глазурі можна прикрасити яйця додатковими елементами, наприклад кондитерськими декораціями або написами. |
8 | Після закінчення процесу глазурування та прикраси яєць, вони готові до великоднього свята. |
Коли потрібно мазати паски глазур'ю?
Білкову глазур наносите на паску відразу після її приготуванняале не на гарячу. Для нанесення глазурі потрібно почекати, поки паска охолоне.
Чим покрити паску?
Паска виглядає набагато ошатніше з глазур'ю. Два варіанти, що найчастіше використовуються – це глазур із цукрової пудри, розведеної лимонним соком та білкова глазур. Перший варіант підходить тим, хто купує яйця в магазині і не до кінця впевнений у їхній якості.
Чи потрібно остуджувати паски перед глазур'ю?
Охолоджувати паску краще на боці, накривши попередньо рушником. Для того, щоб паска добре охолола, потрібно мінімум 4 години. Покривати паску глазур'ю потрібно після того, як вона охолола..
Скільки сохне білкова глазур на паски?
Покриття виходить товщиною приблизно 0,5-1 см, повністю висихає (залежно від товщини) за 4-8 годин. Якщо ж ви продовжите збивати глазур далі, вона ставатиме ще густішою, об'ємнішою і щільнішою.